Lunkán Katalin: Szving szultánok
Eredeti ár: 2.800 Ft
Kedvezmény -50%
Fogyasztói ár: 1.400 Ft

192 oldal, kartonált

Szving szultánok - Végszükségből világsiker

A Dire Straits története

 

Mark Knopfler, a Dire Straits együttes vezetője 1995-ben hivatalosan bejelentette a zenekar megszűnését. Dalaik azonban a mai napig nagyon sokat jelentenek rajongóiknak, a zenekart kedvelő millióknak.
A világ számos országában, így hazánkban is, megszámlálhatatlanul sok cikk, interjú jelent meg az együttesről, de a rockzenét imádó szerző mégis szükségét érezte, hogy szülessen egy könyv erről a nagyszerű brit zenekarról, amelynek pályafutása mérföldkő az angolszász rockzene történetében. A Knopfler-testvérek magyar származása plusz indok a hazai megjelenésre, hiszen édesapjuk szülővárosa Miskolc.
A könyv szerzője igyekezett a Dire Straits történetének legjelentősebb állomásait érinteni, de talán annál is lényegesebb, hogy megpróbálta azokat a gondolatokat, érzéseket papírra vetni, melyeket a zenekar zseniális, de mégis nagyon emberi muzsikája inspirált. A dalszövegek hűen tükrözik Mark Knopfler zenei zsenijét, különcködését, de ugyanakkor rajtuk keresztül megismerhetünk egy másik Mark Knopflert, aki befelé forduló, sokszor kritikus és rendkívül érzékeny a világ rezdüléseire.