Gál László – Hetyei László: Legendás csatársorok
Eredeti ár: 3.500 Ft
Kedvezmény -57%
Aktuális ár: 1.500 Ft

30 napon belüli legalacsonyabb ár 1500 Ft

2019. november, 348 oldal

A labdarúgás hőskorában még öt támadóval futottak ki a pályára a csapatok, majd a taktikai variációk elburjánzásával lecsökkentették négyre, háromra, kettőre, egyre. Ez a könyv visszarepíti az olvasót a boldog békeidőkbe, amikor még a 2–3–5 vagy pár évtizeddel később a 3–2–5-ös hadrend dívott.
A szerzők komplett csatárötösöket vettek górcső alá, amelyeknek tagjait a korabeli drukkerek álmukból felébresztve is sorolták. Az is megesett, hogy a támadóalakzatnak külön nevet is adtak.
Aranylánc. A mai fiataloknak nem sokat mondhat ez az elnevezés, pedig az 1920-as években a közönség ámulva nézte az MTK híres csatárötösét. Vagy ki tudja rögtön felsorolni a Ferencváros T-betűs csatársorát?
Az 1948–1949-es Üllői úti bajnokcsapat tagjai jóval ismertebbek, ahogy az Albert Flórián, illetve Farkas János fémjelezte csatárötös is, no, meg az Újpesti Dózsa gólcsúcsot produkáló csatárkvintettjét is jó néhány szurkoló hibátlanul fújja.
Hatszor öt, azaz harminc kiváló labdarúgó emlékét, emlékezetes mérkőzéseit eleveníti fel a könyv, ezáltal futballtörténeti áttekintést is adva a legjobb csatársorok bemutatásán keresztül.