Nincs kép beállítva
Dunai Ede: Bene, az újpesti mesterlövész
Aktuális ár: 4.900 Ft

30 napon belüli legalacsonyabb ár 4300 Ft

2023. december, 176 oldal

1950. július 14-én egy elegánsan öltözött, úriember jelent meg a Balaton partján fekvő Zamárdi sporttelepén, hogy megtekintse a harmadosztályú Marcali futballcsapatának edzését.
Noha megtehette volna, elvégre mégis csak ő volt a szövetségi kapitány, ezúttal nem játékosnézőbe jött. Csupán egy családi kirándulás okán tévedt oda, hogy aztán felfedezze a magyar labdarúgás későbbi csillogó ékkövét.
Egy akkor ötéves kisfiút...
Ezt a tehetséges és fáradhatatlan futballistapalántát, akit nem lehetett elválasztani a labdától, Bene Ferencnek hívták. Az úriembert pedig Sebes Gusztávnak.
A könyv bemutatja, hogyan lett a somogyi srácból tizenévesen az Újpest középcsatára, és miként jutott el sok munkával és akarattal a világ legjobb játékosai közé.
A lebilincselő történetekkel átszőtt életrajzi regény visszarepít minket abba a korba, amikor a magyar válogatott olimpiai bajnokságot nyert, Európa-bajnoki elődöntőbe jutott, hogy 1966 nyarán, az angliai világbajnokság legemlékezetesebb mérkőzése után minden valamirevaló nemzetközi sportújság címlapjára felkerüljön a dicső elnevezés:
MÁGIKUS MAGYAROK