Kristóf Kitti: Emlékek
Eredeti ár: 2.500 Ft
Kedvezmény -24%
Fogyasztói ár: 1.900 Ft

2017

Kotta

„Sokféleképpen tudunk megörökíteni egy pillanatot. Készíthetünk róla fényképet, melynek segítségével fel tudjuk majd idézni a rögzített látványhoz kapcsolódó emléket. Hasonlóképpen működik a zene is, amely leginkább fénykép egy érzésről vagy gondolatról. Ez a kotta tehát egy fényképalbumhoz hasonlítható, melyben a darabok az utóbbi hét évem egy-egy pillanatát zárják magukba, és képesek felidézni bennem mindazt, ami miatt létrejöttek, mindig újabb jelentéseket magukra öltve.
Nagy örömömre a dalok bemutatása után többen is tudtomra adták, hogy a zene hallgatása közben – filmes hangulatának köszönhetően – szinte megjelent valami a szemük előtt. Ezen a vonalon elindulva belekezdtem egy afféle „emlékgyűjtésbe”, mely során néhányan vállalkoztak arra, hogy valamelyik dalt meghallgatva papírra vessenek egy-egy személyes emléket, gondolatot. Ezeket a történeteket az egyes darabok kottái mellett olvashatjuk. Remélem, e kotta tulajdonosa is szívesen elmereng majd a zongoraszó és az emlékek színes keverékében.
A darabok tanulásával kapcsolatban arra buzdítok mindenkit, hogy ha elakadna egy nehezebb részlet miatt, nyugodtan egyszerűsítse le magának egyes hangok megváltoztatásával vagy akár kihagyásával.”

A szerző