Nincs kép beállítva
Hrotkó Zoltán: Kubala és Zsengellér csapata
Eredeti ár: 3.900 Ft
Kedvezmény -15%
Aktuális ár: 3.300 Ft

30 napon belüli legalacsonyabb ár 3300 Ft

2023. május, 203 oldal

A Hungária FC története a római menekülttábortól Kolumbiáig

A könyv a II. világháború után Olaszországba távozott magyar labdarúgóknak állít emléket, akik 1949-ben a FIFA-eltiltások miatt a túlélés érdekében saját futballcsapatot alapítottak egy római menekülttáborban Hungária FC néven.
Jó néhány első ligás olasz és spanyol klubcsapat mellett legyőzték az 1950-es labdarúgó-világbajnokságra készülő spanyol nemzeti válogatottat. A Hungária FC sorsának alakulására nagy befolyással volt a kor két kimagasló tehetségű magyar labdarúgója, Zsengellér Gyula, a világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott gólzsákja és Kubala László, aki később az FC Barcelona szupersztárja lett. Ők ketten formálták a menekülttáborban kényszerűségből összeállt, az olasz sportsajtó által kezdetben csak „jöttmenteknek“ titulált csapatot egy nemzetközileg is elismert egységes alakulattá.
A könyvben leírtak valós történéseken alapulnak, a szereplők létező személyek voltak. Természetesen a párbeszédek regényes formában íródtak, de tartalmukban és nyelvezetükben megfelelnek az adott helyzetnek.

A kötet a Magyar Sportújságírók Szövetségének Nagy Béla-programjának támogatásával készült.