Nincs kép beállítva
Feketéné Bencsik Julianna: Gyökértelenül
Eredeti ár: 3.500 Ft
Kedvezmény -20%
Aktuális ár: 2.800 Ft

30 napon belüli legalacsonyabb ár 2800 Ft

2021. december, 284 oldal

 

„Ki vagyok én, kérdezi Szvetlána, e regény főhőse. Az a Szvetlána, akinek a Romanovok családjába tartozó ősei vérvonalát a sors összeolvasztotta egy menekült örményével. Honnan jöttem? Szüleim hazájukból való elűzése miatt mit veszítettem? Az életemen kívül mit nyertem? És egyáltalán hol van a hazám? Tamási Áron Ábelje mondja: »Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.« És Szvetlána hol van otthon?
Kedves Olvasó, a kezedben tartod a választ.”
Bojár Cassino

„Ahogy a fák a gyökereiken keresztül láthatatlanul óvják egymást, úgy az emberi kötelékek sem hagynak minket védtelenül. De vajon mi lesz a sorsa azoknak, akik hazájuktól távol élnek? Szvetlána erre keresi a választ, miközben élete szövetét át- és átfonja az idegenbe került szeretteinek sorsa. Talán soha nem volt még aktuálisabb erről a témáról írni. A szabad világ valóban megadja a vágyott szabadságot? Vagy ahogy Szvetlána vallja: „Ilyenkor úgy érzem magam, mint a folyó partján álló fa, melynek gyökereit a víz kimosta a földből, és csak uszadékként sodorja tovább.”Az írónő nem ad válaszokat helyettünk, de a regény lapjain arra késztet minket, hogy a kérdéseinket bátran tegyük fel a mai Európában.”
Filep-Pintér Eszter

„Elgondolkodtató és hézagpótló témájú a sok szálon futó regény. Egy kétségekkel teli asszonyról szól, akinek családja szülőföldjének elhagyására kényszerült. Bepillantást kapunk a vívódó nő lelkébe, aki, miközben felépíti új életét, betekintést enged érzelmekkel teli belső világába, ahol az anyaföld iránti vágy, a származás, a szeretet küzd az új haza által adott lehetőségek elfogadásával, a beilleszkedés kétségeivel. Fel tudja-e dolgozni, hogy szerettei élnek a szabad honválasztás esélyével, és szétszóródnak a nagyvilágban? Meg tudja-e tartani, át tudja-e adni a leszármazottainak az anyaföld szeretetét? Fordulatokban gazdag, eseménydús olvasmány az írónő legújabb regénye, fontos és megszívlelendő tanulságokkal átszőve.”
Szolnoki Irma