Nincs kép beállítva
Berill Shero: Halál a szalonban
Eredeti ár: 2.900 Ft
Kedvezmény -24%
Fogyasztói ár: 2.200 Ft

2020. szeptember, 204 oldal

1939 nyara, Magyarország
Kondorossy Miklós tábornok a negyvenedik születésnapját készül megünnepelni a birtokán. Tizenhét főt hívott meg, de miért épp őket választotta?
Az egyik vendéget, Horányi Bellát hátba szúrják egy ellopott tőrrel. Balla Dorottya, aki lazítani szeretett volna a vidéki kúriában, átveszi a nyomozást, s ha ez még nem lenne elegendő, felbolydul a szerelmi élete is.
A tettes köztük jár, és nem elégszik meg egyetlen áldozattal. Dorottya, az éles eszű detektív igyekszik kézben tartani az eseményeket, nem túl nagy sikerrel. A másnap is tartogat meglepetéseket, a tábornokkal olyasmi történik, amire nem számítottak.
Előkerül-e az áldozat gyémánt nyakéke? Kié a monogramos zsebkendő? A detektív a megérzéseire vagy a tényekre hagyatkozzon? Egy idő után mindenki gyanúba keveredik…

„– Hogy felkavarná az állóvizet egy jó kis gyilkosság! – kacagott fel a nő hirtelen. – Semmi sem változik. Kívülről fújjuk, ki kibe szerelmes, kik utálják egymást, és miért. Szerinted nem lenne jó, ha történne valami?
– Mi lenne jó egy gyilkosságban? És miért kellene a változáshoz pont gyilkosságnak történnie? – hebegte meglepetten a férfi.”