Orbók Ildikó: Reflexiók - Lélekvillanások
Aktuális ár: 3.150 Ft

64 oldal, A/4 méretű, keménytáblás album.

Hívogat a borítón ez a kapu, amelyen piros pipacs üzenete hirdeti Orbók Ildikó a hitet, hogy szebb dolog nem történhet emberrel, mint itt élni, rácsodálkozni erre a világra, amibe születtünk.
Orbók Ildikó fotói költemények. Ihlető hatásuk kétségtelen, hiszen ebben az albumban festőművészeket mozdított újabb alkotások létrehozására, s engem is szavakra csábított.
Mohi Sándor, Balázs Béla-díjas operatőr mondta, hogy a jelentéktelennek tűnő pillanatképekből igazán fontos üzenetek akkor válnak, ha a kamera diszkréten van jelen, nem tolakszik, és csakis arra a részletre fókuszál, amivel meg akarja állítani a hétköznapok mókuskerékfutamában megfáradt nézőt.
Orbók Ildikó fotói festőiek. A szülőföld szeretete számára halálig tartó szerelmes viszony. Olyan leheletfi noman nyúl a tájhoz, nehogy fényképezés közben megváltozzon a természet berendezése, elguruljon egy harmatcsepp, vagy akarata ellenére meghajoljon a pitypang uralma alatt kisebbségben élő fűszál.
Orbók Ildikó fotóin az ég kékje a béke zászlója, amely az évszakok törvényszerű változásának, az élet múlásának stációi fölött üdén lengedez. Üdén, mert ezek a rögzített pillanatok azt sugallják, hogy minden elmúlásban ott lüktet egy örök érvényű létezés, ami fölött tovább ragyog a végzet tükörképe.

Pethes Mária