Újdonságaink

3 verseskotetAz elkövetkező két hétben azok a könyveink jelennek meg, amelyeket az Ünnepi Könyvhétre szántunk. A járványveszély miatt a rendezvény elmarad, de a kiadványok hamarosan elkészülnek.
Három figyelemre méltó verseskötettel örvendeztetjük meg az Olvasóinkat.

Ambrus József évente jelenik meg új kötettel. Az idei válogatás címe: Egyedül Európában.
"Ambrus József minden verse etikai kinyilatkoztatások sorozatából áll. Szemléltetés, bizonyítás, illetve bármiféle kiegészítő vagy töltelékszöveg nem sok található a sorai között, minden kifejezése egy-egy kijelentés, értelmi vagy érzelmi állásfoglalás..." – írja az előszóban Deák-Sárosi László.

Egy fiatal hölgy, Le Julianna Phuonglingh (még nincs 18 éves) első kötete jelenik meg június elején, Lángoló kálák címmel.
"Hét apró fejezetkéje, ciklusa a líra és epika határán járó szövegeinek: SZOMJAZOM, FÉLEK, MERÜLÖK, LÁNGOLOK, ZUHANOK, SZÉDÜLÖK, SZÉTESEM – a lélekállapotok ábrázolásában könnyen a közhelyes felé vivőek lehetnek, aztán oly végtelen egyszerű, telitalálatos mondatok segítik ki, mint: És most hajnali kettő óra két perc van, én meg azt kívánom, hogy kettő óra három perc legyen" – olvasható Petz György ajánlójában.

FEBADUE VERSEK. Csak ennyi áll annak a verseskötetnek a borítóján, amelynek lapjain izgalmas, újszerű verseket olvashatunk. A központi téma a nő, a szerelem. Olykor incselkedően erotikus, másszor tényszerűen zord. Egy kis ízelítő a kötetből:

(ez a vers címe)

neked
valami radarod van
hogy mindig odaszédülsz
mint egy gépi-mixer mozog nekem a
gyönyörű csípőd
a latexban
még a hajhagymám is visít
és világít
akár a LEDlámpa
hé lady
vigyázz a vonalakra
hasra esem a hóvirágokban
the world is not enough (ez a vers címe)
virágom

A megjelenő könyvek megrendelhetőek az Aposztróf Kiadótól, a Libri, a Bookline és a Líra online felületéről.