Csak a szamár nem tudta, hol van az UTE új stadionja…

ujpestistadionok nagy

 

 

 

 

Anno 1922.

Részlet az Újpesti stadionok című könyvből.

"A Megyeri úti stadion teljes erővel működött, nemcsak az UTE, hanem az UTSE és a TTC is nagyobbrészt ott játszotta a hazai találkozóit. Nem volt üresjárat a hétvégeken. De ha már szóba került az UTSE, akkor essen szó a BEAC csapatának szertárosáról, aki alaposan ráfázott az újpesti kirándulásra.
1922. november 5-én, ahogy máskor is rendesen, a szertáros felpakolta a cipőket, egyebeket a szamár húzta kocsira, és elindult vele az új stadion felé, az UTSE elleni találkozóra. A szamárnak volt becsületes neve is, Bandi, aki már évek óta húzta szorgalmasan a csapat szekerét, segítve ezzel a mindenkori szertárost.

Azon a szép vasárnap délelőtt is csendesen poroszkált Bandi a Váci úton, de amikor a népszigeti bejáróhoz ért, megállt. Úgy érezte, megtanulva a sok-sok év munkájából, hogy megérkezett, balra kellene venni az irányt, a szigetre. A szertáros csapkodta, kérlelte a szamarat, hogy induljon tovább előre, messze még a stadion, de Bandi megmakacsolta magát, olyannyira, hogy végül bérkocsit kellett fogadni, hogy időben megérkezzen a Megyeri úti sporttelepre az egyetemisták szerelése. Bezzeg az újpestiek rögtön elhíresztelték, hogy aki nem tudja, hol van az új UTE-stadion, az bizony szamár!"

A könyv itt megrendelhető!