Fociősz

Az Aposztróf Kiadó jóvoltából idén ősszel három, focival foglalkozó könyv kerül a boltokba.

Dunai Ede: Lila karácsony

Hetyei László: Az FC Barcelona 21. századi sztárjai

Hetyei László: Újpesti stadionok

Dunai Ede Lila karácsony című lebilincselő története nemcsak a labdarúgásról szól, hanem a szerző betekintést nyújt Magyarország, kiemelten Újpest vérzivataros időszakába, a második világháborútól az 1956-os forradalmon keresztül a kádári évtizedeken át egészen napjainkig. Mindezt egy ötfős Újpest-szurkoló, baráti társaság évtizedeken átívelő, szerelemmel és kalandokkal átszőtt, fordulatokkal teli és szívbemarkoló történetébe ágyazva. Az öt lila-fehér szurkoló és a zseniális labdarúgók sorsa több alkalommal is keresztezi egymást, melyek során szélsebesen robogunk a megdöbbentő végkifejlet felé.

Hetyei László az újpesti hívőknek okoz majd örömöt, mivel 1901-től napjainkig bemutatja az újpesti labdarúgók otthonát, a stadiont - a pamutgyári mezőtől a Szusza Ferenc stadionig. És mindezt hogyan? A közel 120 év legnagyszerűbb hazai mérkőzésén keresztül, a legnagyobb sztárokat sem kifelejtve, ezáltal mintegy újpesti labdarúgótörténet kerekedik ki a könyv lapjain keresztül.

Hetyei László másik könyve Barcelonába repít minket, hiszen a klub 21. századi futballsztárjait mutatja be, szám szerint tizennégyet: Messi, Xavi, Iniesta, Ronaldinho, Puyol, Piqué, Valdes, Alves, Neymar, Eto'o, Henry, Busquets, Ibrahomivic, Suárez. Sok-sok képpel fűszerezve megismerhetjük gyermekkoruktól a sok focicsillagot, kiváló olvasmányt nyújtva a szurkolóknak.