Hatan a mágikus csapatból

Gál László Hatan a mágikus csapatból című könyve három kapusról és három mezőnyjátékosról szól. És hogy mi köti őket össze? Egyrészt mindannyian tagjai voltak a nagyar válogatottnak, mégpedig az Aranycsapat-korszakban, másrészt, és ez is fontos szerzői szempont volt, hogy mind a hat labdarúgó Vas megye szülötte. A kötet főszereplői (szigorúan abc sorrendben): Danka Imre, Fazekas Árpád, Horváth György, Kotász Antal, Lóránt Gyula, Tóth II József.

Itt kedvező áron, 2990 helyett 2390 forintért megrendelheti.

Az Aranycsapat szó hallatán szinte mindenki az ötvenes évek varázslatos tudású válogatottjára gondol, akiket a világ minden részén csak Mágikus Magyarok néven emlegetnek. A hiánypótló kötet hat „mágikus” labdarúgó életét mutatja be. Közös bennük, hogy mindannyian Vas megyéből indultak, de pályafutásuk másutt, neves klubcsapatokban teljesedett ki. Egyikük állandó Aranycsapat-tagnak számított, de van, aki mindössze egy alkalommal ölthette magára a válogatott mezét. Azonban ne feledjük, hogy abba a ragyogó csapatba egy alkalommal is megtiszteltetés volt bekerülni, hiszen akkoriban a magyar B- és C-válogatott is a világ bármely együttese ellen esélyesként lépett volna pályára.
Kikről szól a könyv?
Három remek kapusról: Horváth Györgyről, akiben Grosics Gyula is komoly vetélytársat látott, Fazekas Árpádról, akit a múlt évszázad ötödik legjobb kapusának választottak a Bayern Münchennél és Danka Imréről, akit maga Puskás Öcsi követelt a válogatottba. Három csodálatos mezőnyjátékosról: Lóránt Gyuláról, aki edzőként is a csúcsra jutott a Bundesligában, Kotász Antalról, akire még egyetlen aranylabdás labdarúgónk, Albert Flórián is felnézett, és Tóth II Józsefről, aki tiszteletére nemrég Csepelen szobrot állítottak.
A maguk idejében ismert labdarúgóknak számítottak, de idővel kezdtek elfeledkezni róluk. A könyv a hat „mágikus” labdarúgó pályafutása előtt tiszteleg.