11 újpesti legenda

Dunai Ede könyvének címe kettős értelmű, utal egy focicsapat létszámára, és arra, hogy a kötet 11 fejezetből áll.  A fejezetek mindegyikében egy vagy több labdarúgó-legenda a főszereplő. A szerző a kilencszeres magyar bajnok, Dunai Ede, a sportsajtóban Dunai III, fia, és ebből adódóan már gyermekkorától sokat forgolódott az újpesti labdarúgók között, néhányukkal jó barátságba került. A könyv viszont sokkal több, mint egy visszaemlékezés a legendákra, a hatalmas sztárokra. Történetek szurkolókról és focistákról - szurkolóknak és focistáknak.


A könyv most 2590 helyett 1990 Ft-os áron itt megrendelhető.

A 11 újpesti legenda című könyv abba a felejthetetlen korszakba repíti vissza a kedves olvasókat, amikor a magyar – és különösen az újpesti – futballt méltán emlegették Európa legjobbjai között. A tizenegy páratlanul érdekfeszítő történetet magában foglaló mű kiválóan mutatja be a hetvenes évek hangulatát, magával ragadó történetein keresztül egy csodálatos időutazás részesei lehetünk.
A nem csak újpestieknek és nem csak a labdarúgás szerelmeseinek szóló könyvben emlékezetes mérkőzésekről, zseniális labdarúgókról és szenvedélyes szurkolókról olvashatunk hol izgalmas, hol vidám, máskor szomorú és szívbemarkoló történeteket.
A sokszínű, olvasmányos kötet szerzője a lila-fehér együttes mellett „kabalagyerekként” felnövő ifjabb Dunai Ede, aki az újpesti aranycsapat nélkülözhetetlen klasszisának, Dunai III Edének a fia.